WSPÓŁPRACA
Oferujemy zaopatrzenie placówek medycznych, gabinetów lekarskich i pielęgniarskich.
Serdecznie zapraszamy hurtownie farmaceutyczne i dystrybutorów wyrobów medycznych do współpracy
MediHoney® to linia wyrobów medycznych z miodem Manuka klasy medycznej*, z najwyższą zawartością MGO potwierdzoną certyfikatem, stosowanych w leczeniu ran przewlekłych i oparzeń
Wysoka zawartość cukru w miodzie ułatwia przepływ płynu z obszaru o wyższym stężeniu przez błonę do obszaru o niższym stężeniu. Potencjał osmotyczny wciąga płyn przez ranę na powierzchnię, pomagając upłynnić martwą tkankę.1
Wspomaga i wspiera autolityczne oczyszczanie rany oraz wilgotne środowisko gojenia ran ostrych i przewlekłych oraz oparzeń2-5
Łożysko rany z martwicą, strupem i podwyższonym pH
Wysoka osmolarność ściąga płyn z rany i pomaga upłynnić tkankę martwiczą
Tkanka martwicza zostaje usunięta
MGO jest najbardziej wiarygodną miarą aktywności przeciwdrobnoustrojowej. Jest to związek występujący w większości rodzajów miodu, ale zwykle tylko w niewielkich ilościach. Zawartość MGO może wahać się od 0 mg/kg do 1000 mg/kg. Wartość powyżej 100 mg/kg powoduje działanie antybakteryjne, chociaż im wyższe stężenie, tym większa aktywność antybakteryjna.
Aby móc ubiegać się o uznanie miodu Manuka miodem klasy medycznej, poziomy MGO muszą przekraczać 355 mg/kg. Cały miód Manuka dostarczany przez Comvitę przekracza tę minimalną wartość MGO
Opatrunki z miodem są niezależnie testowane w celu potwierdzenia poziomów aktywności MGO w gotowym produkcie.
Wyniki badań laboratoryjnych wyraźnie pokazują, że miód używany w produktach MediHoney® ma zdecydowanie najwyższy poziom MGO, a zatem najskuteczniejsze działanie przeciwbakteryjne i przeciwzapalne ze wszystkich testowanych miodów.6
Methylglyoxal to w pełni naturalny aldehydowy związek chemiczny, który odpowiada za prozdrowotne właściwości miodu Manuka. Powstaje w wyniku glikolizy, czyli najprościej mówiąc w rozbudowanym procesie przekształcania glukozy na cząsteczki pirogronianu. Z tego właśnie powodu Methylglyoxal nazywany jest niekiedy aldehydem pirogronowym. Występuje w nabiale, sokach, zielonej herbacie, pomidorach, kawie, pieczywie i w wielu innych produktach spożywczych, a jego cenną domeną jest łatwo-rozpuszczalność w wodzie. Określa się go wzorem C3H4O2, a jego szczególne właściwości opisał profesor Thomas Henle, którego badania przyczyniły się do popularyzacji najważniejszych danych i zachęciły pozostałych naukowców do wnikliwszych badań.
Oferujemy zaopatrzenie placówek medycznych, gabinetów lekarskich i pielęgniarskich.
Serdecznie zapraszamy hurtownie farmaceutyczne i dystrybutorów wyrobów medycznych do współpracy